Ameland  ‘het mooiste stukje buitenland in Nederland!’

Bereikbaarheid:

Ameland is bereikbaar per Veerboot vanuit Holwerd. De Veerdienst wordt verzorgd door Wagenborg en duurt plm. 50 minuten. Vanuit Leeuwarden is een rechtstreekse busverbinding naar de vertrekhaven bij Holwerd. Indien U via Groningen reist, bestaat eventueel ook de mogelijkheid per Bus te reizen. Deze dienst is echter niet constant. Het is daarom raadzaam U hierover te laten informeren. www.wpd.nl

Auto:

Op Ameland is het toegestaan een auto te gebruiken. U dient deze echter eerst bij de rederij aan te melden. Plan daarom uw reis nauwkeurig om onnodige wachttijd in Holwerd te voorkomen of. Voor nadere informatie en online reservering www.wpd.nl of Telefoon: +31(0)519-546111. Buiten kantooruren kunt U ook reserveren via +31(0)900-4554455.  Doet u dit zo vroeg mogelijk gezien de drukte in vakantieperiodes.
Als u zonder auto naar Ameland komt, wat wel is aan te bevelen, zult u ongetwijfeld uw auto bij de vertrekhaven Holwerd parkeren. Bij extreme weersomstandigheden adviseren wij u voor alle veiligheid uw auto boven op het parkeerdek te parkeren!

Evenementenkalender:

Ameland doet veel voor haar toeristen. De vele activiteiten op het eiland dragen bij aan dat heerlijke vakantiegevoel. De eerste vrijdag van augustus is het dorp Nes omgebouwd tot een podium voor cultuur, muziek, acrobatiek. Het inmiddels beroemde Rôggefeest is erg populair. Ook wordt gedurende het jaar regelmatig een demonstratie gegeven door de enige paardenreddingsboot in Nederland. Een compleet overzicht van alle activiteiten op Ameland vindt u in de Evenementenkalender

Een stukje geschiedenis:

Ameland is uit het westen gerekend het vierde bewoonde Waddeneiland en behoort tot de provincie Friesland en is het meest noordelijke stukje Nederland. Na een boottocht van 45 minuten komt u in een stukje Nederland afgezonderd van alle drukke beslommeringen. U geniet van de branding en de stranden, het duingebied, de gezellige dorpjes, de musea, de vele cafés en restaurantjes.
Ameland is vanaf de 70’er jaren uitgegroeid tot een toeristisch eiland vol met bezienswaardigheden. Over heel het eiland vindt u uitstekend uitgeruste hotels, pensions, appartementen en vakantiebungalows. Ameland heeft een kleine 3.500 inwoners verdeeld over 4 dorpen: Hollum, Ballum, Nes en Buren. Deze dorpen hebben een rijke historie en interessante musea, maar ook gezellige straatjes met commandeurshuizen, sfeervolle terrasjes, restaurants en cafés. Het bekendste Café Nobel op Ameland is in Ballum. Ook bekend om zijn “Nobeltje”, het bekendste likeurtje van Ameland. Het is niet voor niets dat Ameland zo’n populaire vakantiebestemming is.

Ook niet geheel onbelangrijk voor u: In 2007 won Ameland de titel ‘het schoonste strand van Nederland’. In 2011 eindigde Ameland op een mooie 2e plek. Daar zijn we natuurlijk trots op. Zo wordt nu elk jaar een blauwe Vlag uitgereikt op de bewaakte stranden van Ameland. Kortom een goede basis voor een heerlijke vakantie.

Video over het eiland Ameland

Impressie vanaf de vertrekhal Holwerd naar Ameland

Onze partners: